300 g dyni
8 dużych pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
5 łyżek śmietany 18%
sól
pieprz
makaron dla 2 osób
Przygotowanie:
Dynię obrać, wydrążyć i pokroić w 1 cm kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Cebulę wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć na średnim ogniu aż się zeszkli. Dodać dynię i smażyć około 10 minut, aż dynia będzie prawie całkowicie miękka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pieczarki pokroić w plasterki i włożyć na patelnię do dyni. Smażyć kilka minut.
Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron dodać do sosu, wymieszać i od razu podawać. Smacznego :)