puszka.pl - pysznie!

Dynia z papryką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

1 kg dyni
1 czerwona papryka
2 średnie cebule
niewielki kawałek korzenia selera
olej do smażenia
2 ziarna ziela angielskiego
2 łyżeczki tymianku
2 łyżeczki cząbru
płaska łyżka soli

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy na dość spore kawałki, cebule w kostkę. Korzeń selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Rozgrzewamy w garnku trochę oleju, wrzucamy na niego cebulę i podsmażamy ją na wolnym ogniu aż się zeszkli. Dodajemy paprykę, seler i dynię. Dosypujemy cząber, tymianek, ziele angielskie i sól. Podsmażamy wszystko mieszając, po czym wlewamy trochę wody. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż dynia będzie miękka. Można dosolić do smaku.
Nadesłał(a) moni, dnia: Apr 8, 2015
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: