puszka.pl - pysznie!

Rosół z brukselką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

200 g włoszczyzny
50 g cebuli
2 l wody
liść bobkowy (laurowy)
pieprz czarny
pieprz biały
250 g brukselki
2 łyżki oleju rzepakowego
sól

Przygotowanie:

Warzywa z włoszczyzny umyć, obrać, pokroić na duże części, gotować na wolnym ogniu. Cebulę zarumienić, włożyć do wywaru, ugotować. Dodać liść bobkowy, pieprz, osolić do smaku.

Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzić, otłuścić olejem rzepakowym. Opłukać, oczyścić i ugotować brukselkę. Odcedzić wywar i brukselkę. Włożyć brukselkę do wywaru.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z lanym ciastem, kluseczkami francuskimi, pasztecikami, paluszkami kruchymi, makaronem.
Nadesłał(a) WEGE REWOLUCJE, dnia: 2015-04-08 10:38:18.741
Źródło/autor przepisu: http://weganskierewolucje.blog.pl/2015/03/28/rosol-z-brukselka/

Twoje zapiski: