puszka.pl - pysznie!

Racuszki z jabłkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 14

350-400 g mąki
1/2 l mleka sojowego
1/2 g sody
50 g cukru pudru
300 g jabłek
80-100 g tłuszczu do smażenia

Przygotowanie:

Mleko rozmącić staranie z mąką i sodą. Dodać do ciasta obrane, starte na grubej tarce jabłka lub pokrajane w cienkie plasterki. Wymieszać, kłaść łyżką nieduże placuszki na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Podawać gorące na okrągłym półmisku, posypane cukrem pudrem lub polane smażonym sokiem owocowym, konfiturą lub sosem owocowym. Podając jako deser przyrządzić z mniejszej ilości.
Nadesłał(a) WEGE REWOLUCJE, dnia: 2015-03-21 16:27:11.724
Źródło/autor przepisu: http://weganskierewolucje.blog.pl/2015/03/07/racuszki-z-jablkami/

Twoje zapiski: