puszka.pl - pysznie!

Barszcz z rzodkwią

kuchnia rosyjska


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 cwikly
200 g bialej kapusty
1 rzodkiew
1 cebula
1 szklanka śmietanki (gęstawej, ale słodkiej)
Koperek lub pietruszka
sol
2 l wody

Przygotowanie:

Cwikle, kapuste i cebule pociac w slomke, zalac goraca woda (1/2 szklanki) i dusic 15-20 min. Nastepnie dodac pozostala wode, zagotowac i ostudzic. Rzodkiew naszynkowac bardzo drobno, zmieszac ze śmietanką i wlozyc do garnka z barszczem. Barszcz posolic i ostroznie wymieszac. Podawac z posiekanym koperkiem, albo pietruszka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jan 2, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Eugeniusz" (eugen.taranov@muc.cablesurf.de)

Twoje zapiski: