puszka.pl - pysznie!

Barszcz czerwony z wywarem z grzybów

Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg buraków
włoszczyzna
kilka suszonych grzybów
sok z cytryny
sól
pieprz
ew. cukier

Przygotowanie:

Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Włoszczyznę wyjąć.

Oddzielnie ugotować obrane i pokrojone buraki (wody w garnku powinno być tylko tyle, żeby przykryła buraki). Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić.

Wskazówki i uwagi:

Grzyby i włoszczyznę można zużyć do innych potraw. Z zagospodarowaniem grzybów na pewno nikt nie będzie miał problemów :) Włoszczyznę można np. dodać do masy na pasztet.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 29, 2000
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, autor nieznany

Twoje zapiski: