puszka.pl - pysznie!

Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą

Łagodna w smaku i pożywna.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

1 duża kalarepka (ponad 0,5 kg) lub 2-3 mniejsze;
7-8 marchewek;
1/2 pora;
1 korzeń pietruszki;
1/4 korzenia selera;
1 mała cebula;
1/2 szklanki zielonej soczewicy;
1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Kalarepkę kroimy w słupki, marchew w talarki. Pora wzdłuż na pół i w poprzeczne paski. Pozostałe warzywa w kostkę. Wrzucamy wszystko do garnka. Zalewamy wodą do poziomu warzyw i stawiamy na ogniu. Po zagotowaniu dodajemy soczewicę i sól. Gotujemy aż soczewica i warzywa będą ugotowane.
Nadesłał(a) moni, dnia: Jun 20, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: