puszka.pl - pysznie!

Bakłażan panierowany w płatkach owsianych

Przyjemne w smaku i szybkie kotleciki z bakłażana


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: 2-3

1 średni ładny bakłażan
1/2 szklanki płatków owsianych górskich
1 małe jajko
sól
pieprz
oregano
ostra papryka
olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Bakłażana kroimy w pół-centymetrowe plastry i solimy z obu stron. Zostawiamy na 15-20 min. Osuszamy pokrojone plastry ręcznikiem papierowym - zabieg ten pozwoli wyzbyć się goryczy.

Doprawiamy bakłażana i maczamy w jajku, a następnie w płatkach owsianych - należy je wcześniej rozdrobnić, aby łatwiej się przyklejały do jaja. Smażymy powoli na małym ogniu, aż płatki będą złote.
Nadesłał(a) polciaaa, dnia: May 13, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: