Wegańskie bananowe babeczki "jajka"
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 ile kto zje
 ile kto zje
			
			
	
			2 banany
1/2 kubka mleka sojowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
cynamon
ok. 1/3 szklanki cukru
mąka - ile ciasto "wchłonie" żeby było dość gęste
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Łączymy wszystkie składniki i wlewamy do foremek silikonowych w kształcie jajek (dostępne obecnie w Lidlu). Pieczemy ok 20 min w 180 st.C
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Do ciasta możemy dodać kakao lub kawę rozpuszczalną, orzechy, bakalie lub tartą marchew.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: