puszka.pl - pysznie!

Kluski z "serem"

Wegański przepis na pyszne i proste kluski z "serem" (niby twarogowym. Polecam! :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-4

1 opakowanie makaronu (najlepiej świderki)
1/2 szklanki granulatu sojowego (lub rozgniecionych kotletów sojowych)
1 duża cebula
1 opakowanie tofu (dowolny rodzaj)
dużo soli i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wrzucamy z powrotem do gara. Cebule kroimy w drobną kostkę i po zaszkleniu na patelni też dorzucamy do makaronu. Granulat wrzucamy do garnuszka w którym znajduje się olej (tak aby zakrył granulat) i podsmażamy aż zrobi się złocisty i miękki od 10min. Tofu rozgniatamy widelcem po czym mieszamy ze sobą wszystkie składniki doprawiając solą (dużo!) i pieprzem. Smacznego :)

Wskazówki i uwagi:

Zdjęcie może nie wygląda zbyt dobrze ale warto spróbować, ja uwielbiam to danie.
Nadesłał(a) delfin, dnia: Apr 15, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: