puszka.pl - pysznie!

Sałatka ze szpinaku, awokado, chilli i orzechów nerkowca


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

świeży szpinak
awokado
1/2 papryczki chilli
garść orzechów nerkowca

dressing:
oliwa
miód [w wersji wegańskiej dowolny słód lub syrop/koncentrat soku lub sztuczny miód]
musztarda
sos z granatu (lub cytryny)

Przygotowanie:

Liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, awokado w plasterki, chilli na cienkie plasterki, mieszamy.

Polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, musztardy, miodu i sosu z granatu (cytryny), posypujemy orzechami nerkowca.
Nadesłał(a) Gochagotuje, dnia: 2014-06-25 15:15:25.3
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: