puszka.pl - pysznie!

Zupa szybka i smaczna

Zupa powstała z "resztek" tarty z dnia poprzedniego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

- 1 cukinia
- 1 marchewka
- puszka czerwonej fasoli
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- przyprawy (ja użyłam curry ok. 2 łyżeczek, paprykę czerwoną słodką i ostrą, czosnek granulowany, sól i pieprz)
- sok pomidorowy (300 ml)
- oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę starłam na grubych oczkach. W garnku podgrzałam oliwę, dorzuciłam cukinię, marchewkę oraz przyprawy. Chwilkę poddusiłam.

Dolałam wody, dorzuciłam fasolę i po kilku minutach soczewicę.
Jak wszystkie składniki stały się miękkie, dolałam soku pomidorowego i doprawiłam do smaku.

Voila! :)

Wskazówki i uwagi:

Sok pomidorowy, jakiego używam w kuchni, jest produkcji moich teściów i zawsze dolewam go "na oko" lub "na kolor" :)
Zupa wyszła zaskakująco ciekawa.
Nadesłał(a) Ekasha, dnia: Feb 19, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: