- 1 cukinia
- 1 marchewka
- puszka czerwonej fasoli
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- przyprawy (ja użyłam curry ok. 2 łyżeczek, paprykę czerwoną słodką i ostrą, czosnek granulowany, sól i pieprz)
- sok pomidorowy (300 ml)
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Cukinię i marchewkę starłam na grubych oczkach. W garnku podgrzałam oliwę, dorzuciłam cukinię, marchewkę oraz przyprawy. Chwilkę poddusiłam.
Dolałam wody, dorzuciłam fasolę i po kilku minutach soczewicę.
Jak wszystkie składniki stały się miękkie, dolałam soku pomidorowego i doprawiłam do smaku.
Voila! :)
Wskazówki i uwagi:
Sok pomidorowy, jakiego używam w kuchni, jest produkcji moich teściów i zawsze dolewam go "na oko" lub "na kolor" :)
Zupa wyszła zaskakująco ciekawa.
Nadesłał(a) Ekasha,
dnia: 2014-02-19 03:28:27.577
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.