puszka.pl - pysznie!

Penne z pieczarkami i warzywami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

4 garście makaronu penne
10 pieczarek
2 średnie cebule
1 duża marchewka
1/2 korzenia pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól

Przygotowanie:

Gotujemy makaron w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżki soli. Obieramy pieczarki i kroimy je w paski. Pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kroimy w kostkę cebule.

Rozgrzewamy oliwę w garnku i wrzucamy na nią cebulę. Smażymy aż się zeszkli. Zmniejszamy płomień. Dodajemy pieczarki i płaską łyżeczkę soli. Kiedy pieczarki puszczą sok, wrzucamy marchewkę i pietruszkę. Dusimy parę minut, po czym mieszamy z curry i koncentratem pomidorowym. Smażymy jeszcze chwilę i mieszamy z odcedzonym makaronem.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2014-02-15 20:33:27.054
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: