puszka.pl - pysznie!

Kaszka manna na soku przecierowym

Szybka, tania, smaczna, wegańska kaszka manna na soku przecierowym typu "Kubuś".


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Na porcję dla jednej osoby:
- 1 szklanka soku przecierowego ("Kubuś", "Tuptuś", etc.)
- ok. 1/2 szklanki kaszki manny (ilość zależy od tego, kto jaką gęstość kaszki preferuje)
- dodatki wedle uznania i asortymentu kuchni :) - ja użyłam po prostu cynamonu i mandarynki

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy nasz sok i chwilę podgrzewamy (1-3 min). Następnie dosypujemy powoli kaszkę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Po chwili mieszania przelewamy kaszkę do miseczki, posypujemy cynamonem, czy innymi ulubionymi przyprawami i dodajemy jakiś owoc/orzechy, itd.

Wegańsko, smacznie, zdrowo i studencko (tanio i szybko :P)
Nadesłał(a) angie92, dnia: 2014-02-15 19:52:08.742
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: