puszka.pl - pysznie!

Babeczki kruche z kremem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

MĄKA 25 dag
CUKIER PUDER 7 łyżek
MASŁO 15 dag
JAJKA 2
AROMAT
Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek".

Przygotowanie:

Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany

Twoje zapiski: