puszka.pl - pysznie!

Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

makaron spaghetti
cukinia
czosnek
cebula
oliwa do smażenia
sól
bazylia
parmezan (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Gotujemy makaron.
2. Pokrojoną w kostkę cukinię podgotowujemy tak, aby była lekko twardawa.
3. Na oliwie podsmażamy na złoty kolor posiekany drobno czosnek wraz z pokrojoną cebulą.
4. Dodajemy cukinię i nie żałujemy bazylii - dusimy do pełnej miękkości, aż się zintegruje na zielonkawo-złocistą całość. Solimy do smaku.
5. Sosem polewamy makaron, posypujemy bazylią i parmezanem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 7, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2000

Twoje zapiski: