Sałatka ryżowa "na winie" z granulatem sojowym i kukurydzą
Czyli sałatka z tego co się pod rękę nawinie ;) Dałam duuużo ostrych przypraw, stąd sałatka wyszła bardzo ostra, ale zyskała uznanie wujka :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 woreczek ryżu
1/2 opakowania granulatu sojowego
1 puszka kukurydzy
4 małe lub 2 duże ogórki konserwowe
1 średnia papryka czerwona
sól
inne przyprawy: ja dałam papryczki chili pepperoni, oregano, bazylię i podlaską przyprawę staropolską (skład: ziele angielskie, kardamon, imbir, kolendra, goździki, kozieradka, cynamon, chilli, pieprz czarny)
kapka oliwy
+ natka pietruszki na górę
Przygotowanie:
Przygotować granulat i ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokroić. Wrzucić wszystko do miski, wymieszać, przystroić pietruszką. Gotowe!
Twoje zapiski: