puszka.pl - pysznie!

Prosta pasta z zielonej soczewicy

Bardzo prosta pasta - jeśli zostało Ci nieco zielonej soczewicy z obiadu, śmiało możesz ją przygotować!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

- 1/2 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy
- oliwa
- niecała łyżka musztardy (łagodnej)
- przyprawy: imbir, pieprz, majeranek, cząber

Przygotowanie:

1. Ugotowaną soczewicę zblendować, dodając tyle oliwy by pasta wyszła mazista. Ewentualnie można dodać ciut wody.
2. Dodać musztardę i przyprawy, dobrze wymieszać.

Gotowe!

Wskazówki i uwagi:

Pasta dobrze komponuje się z kiszonymi ogórkami.
Nadesłał(a) szufi, dnia: Dec 30, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: