Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną, grzybami, pieczarkami i orzechami włoskimi. Doskonałe na Wigilię i nie tylko. Bardzo dobrze smakują z czerwonymi buraczkami. Życzę smacznego!
kasza gryczana gotowana na miękko 1 szklanka
grzyby namoczone i ugotowane 1 szklanka
pieczarki przesmażone z cebulą 1 szklanka
orzechy włoskie posiekane 1/2 szklanki
sól
pieprz
zioła prowansalskie
rozmaryn
sos sojowy
+ ciasto pierogowe (mąka + gorąca woda)
Przygotowanie:
Łączymy wszystkie podane składniki. Jeśli farsz jest zbyt suchy, dolewamy wody z gotowania grzybów. Jeśli się nie klei, możemy go trochę zblendować. Doprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym, ziołami prowansalskimi i rozmarynem (bardzo pasuje do grzybów).
Lepimy pierogi, dotujemy we wrzątku ok 3 min. po wypłynięciu.
Nadesłał(a) gosiaprzemek,
dnia: 2013-12-28 22:10:07.481
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.