puszka.pl - pysznie!

Piekielnie ostre faszerowane pęczakiem papryki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

3 czerwone papryki
1 szklanka pęczaku jęczmiennego
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka sosu sojowego
sól

Przygotowanie:

Gotujemy pęczak w osolonej wodzie. Odcinamy górne części papryk, wyskrobujemy łyżeczką białe części ze środków, myjemy je i odstawiamy.

Czosnek drobno siekamy, papryczkę chili kroimy na dość małe kawałki. Do pęczaku dodajemy chili, czosnek, koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie mieszamy.

Wypełniamy tym farszem papryki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-12-26 19:56:53.895
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: