Bułeczki z bananami (mikrofala)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 szklanka cukru
- 80g masła
- 2 jaja
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 3/4 szklanki rozgniecionych bananów
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sito. Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy jajka po jednym na raz, a następnie banany z kwaśną śmietaną.
Całość mieszamy stopniowo dodając mąkę. Napełniamy foremki żaroodporne do 3/4 wysokości i pieczemy przez 3.5 minuty w średniej temperaturze. Przed wyjęciem  sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest upieczone. Gotowe bułeczki możemy posypać cukrem cynamonowym (1/2 szklanki cukru + 2 łyżeczki cynamonu).
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Przepis jest podany na 12 bułeczek, natomiast czas pieczenia jest podany dla 6 bułek pieczonych jednocześnie.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: