puszka.pl - pysznie!

Wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami i daktylami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: blacha 20x20cm/ 6-8 porcji

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej orkiszowej
1/2 szklanki niesłodzonego kakao
1/2 szklanki niesłodzonego musu jabłkowego
1 szklanka cukru trzcinowego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki zmielonych nasion siemienia lnianego
1 szklanka wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki daktyli

Przygotowanie:

Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Dodać mus jabłkowy, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, siemię lniane, sól i szklankę wody.
Całość razem dobrze wymieszać. Wsypać posiekane orzechy i daktyle.
Ciasto przełożyć do blachy 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.
Smacznego.
Nadesłał(a) Malve, dnia: 2013-12-19 12:33:25.475
Źródło/autor przepisu: http://cookblog.pl/?p=3579

Twoje zapiski: