puszka.pl - pysznie!

Zupa chlebowa z kminkiem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

30 dag czerstwego chleba pszenno-żytniego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1,5 l wywaru z warzyw
sól
kminek
1 szkl. śmietany
1 łyżka masła
3 łyżki oleju sojowego
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Cebulę pokrojoną w kostkę udusić na oleju, dodać zmiażdżony czosnek oraz pokrojony w kostkę chleb, zalać wywarem z warzyw, doprawić do smaku.

Rozgotowany chleb rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Podprawić śmietaną, dodać masło. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: