puszka.pl - pysznie!

"Twarożek" orzechowy z okary

Tęskniąc za smakiem serków orzechowych, które zjadałam jako dziecko, starałam się odtworzyć ich smak w wersji bez laktozy :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

ok. 1/2 szklanki okary sojowej
20-30 szt. dużych orzechów włoskich
2-3 łyżki oliwy z orzechów włoskich
sól
czosnek granulowany (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Wyłuskać orzechy, wrzucić do blendera razem z pozostałymi składnikami i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Proporcje są podane orientacyjnie; jeśli ktoś lubi ziołowe smaki można dodać kilka liści świeżej bazylii.
Nadesłał(a) Szczurunia, dnia: 2013-11-30 20:54:35.781
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: