puszka.pl - pysznie!

Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

-3 bakłażany,
-2 cebule,
-2 papryki,
-2 pomidory,
-3 jajka,
-20 oliwek,
-6 łyżek oliwy z oliwek,
-2łyżki kaparów,
-bułka tarta,
-sól, pieprz, papryka;

Przygotowanie:

Bakłażany umyć. Przekroić wzdłuż na połowy. Wydrążyć zostawiając cienką warstwę miąższu. Wyjęty miąższ pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z obraną i posiekaną cebulą. Dodać obrane i pokrojone pomidory, paprykę, jajka, oliwki, kapary, zioła, sól, pieprz i paprykę. Następnie całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić bałkarzany. Posypać bułką tartą, polać oliwą z oliwek i piec 50 minut w temperaturze 185°C. Smacznego!
Nadesłał(a) ~Paweł Milewski, dnia: Dec 12, 2000
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: