puszka.pl - pysznie!

Zupa-krem z dyni z ziemniakami i pasternakiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4-6 osób

kawałek dyni (razem ze skórą ok. 1 kg)
4-5 średnich ziemniaków
marchew
pasternak
cebula

ok. 3 szklanki wody
olej/ oliwa do smażenia
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
natka pietruszki lub pestki dyni do posypania

Przygotowanie:

Obrać i pokroić dynię, ziemniaki, marchewkę i pasternak. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować.

Dodać pokrojoną i podsmażoną na oliwie cebulę, wszystko zmiksować, doprawić do smaku. Posypać pietruszką lub pestkami dyni.
Nadesłał(a) ~ufolek, dnia: 2013-12-02 15:56:29.232
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: