puszka.pl - pysznie!

Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

800 g kalafiora
2 l wywaru z warzyw
sok z 1 cytryny
1 szkl. mleka
1 szkl. śmietany
sól
ew. cukier
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Rozdzielony na cząstki kalafior ugotować w osolonym wywarze z warzyw z dodatkiem skórki cytryny. Pod koniec gotowania dodać mleko.

Zupę podprawić śmietaną, sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 19, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: