puszka.pl - pysznie!

Dodatek: jarmuż duszony z pieczarkami

Może być podany jako dodatek do dania głównego, nadzienie naleśnika, ziemniaka, pierogów etc.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jarmuż
pieczarki
biała część pora
ew. tofu wędzone

oliwa do smażenia
sól
pieprz
tymianek
czosnek suszony

Przygotowanie:

Siekamy pieczarki i pora (zależnie od tego jak chcesz podać jarmuż, dobierz sobie wielkość kawałków). Podsmażamy krótko na oliwie, lekko dosalamy. Dodajemy umyty i posiekany jarmuż, chwilę podsmażamy, a następnie dolewamy trochę wody, żeby warzywa się poddusiły. Jak już zmiękną, dodajemy przyprawy wg gustu i tofu.
Smacznego.
Nadesłał(a) bonamartinka, dnia: Nov 11, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: