puszka.pl - pysznie!

Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Czarna fasola (sucha), 1/2 szklanki
Cebula 1/2
Czosnek 2 ząbki
Imbir
Kminek mielony
Pieprz cayenne
Olej dla odpowiedniej konsystencji

Przygotowanie:

Do przygotowania pasty użyłam suchych strączków, moczonych wcześniej przez noc oraz gotowanych 40 min. z dodatkiem kminku.

Przygotowaną fasolę zmiksowałam w blenderze razem z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Dolewamy olej, by uzyskać pożądaną konsystencję.

Wskazówki i uwagi:

Analogicznie robię pastę z awokado: na 1 sztuka, cebula 1/2, czosnek 1 ząbek, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz.

Kanapki: chleb żytni razowy, pasta z fasolki lub awokado, a do tego np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka żółta i natka pietruszki.
Nadesłał(a) porucznikkot, dnia: Nov 13, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: