puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

2 garście ugotowanych grzybów
szklanka zielonej soczewicy
1 cebula
2,5 szklanki wody
łyżeczka tymianku
łyżeczka rozmarynu
płaska łyżeczka soli
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy aż się zeszkli. Dodajemy tymianek, rozmaryn i soczewicę. Troszkę je smażymy mieszając i wlewamy wodę. Solimy.

Po zagotowaniu zmniejszamy płomień prawie do minimum i uchylamy lekko przykrywkę. Kiedy soczewica będzie ugotowana, dodajemy grzyby i jeszcze trochę gotujemy.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-10-18 05:08:18.263
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: