łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
przyprawy - jak kto lubi :) Ja użyłam pieprzu, gałki muszkatołowej, troszeczkę papryki ostrej i świeżej bazylii.
Przygotowanie:
Na oliwie rozmrażamy szpinak, dodajemy czosnek i przyprawy (moja porcja była trochę ostra), dusimy, następnie dodajemy kiełki i pomidory. Podsmażamy jeszcze 5 minut.
Ściągamy z ognia i wrzucamy na talerz, koniecznie dodajemy kapkę soku z cytryny, posypujemy pestkami i kładziemy oliwki.
Wskazówki i uwagi:
Można dowolnie modyfikować przepis, w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką. Można również dodać ryż lub kaszę i mamy bardzo syte i szybkie danie :)
Nadesłał(a) este,
dnia: 2013-10-18 05:05:14.151
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.