puszka.pl - pysznie!

Wegańskie leczo z kotletami sojowymi

Jesienna wariacja "co mam to dam" :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

łyżka oleju (rzepakowego)
2 średnie cebule
3 czerwone i 1 żółta papryka
ok. 10 kotletów sojowych
3 duże pomidory
2 łyżki groszku konserwowego
mała cukinia
4 zielone ogórki
słoiczek koncentratu pomidorowego
opcjonalnie opakowanie ryżu (jaśminowego)
przyprawy: kilka kropel sosu sojowego, pieprz czarny, czerwona ostra papryka, zioła: bazylia świeża i suszona, zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Dusimy cebule i czosnek. Dodajemy pokrojoną paprykę, cukinię, ogórki i pomidory - sparzone, obrane ze skórki, pokrojone na małe kawałeczki. W międzyczasie możemy dodać trochę wody, jeśli nam bardzo odparuje. Na koniec dodajemy kotlety sojowe (nie gotujemy ich wcześniej, nie ma potrzeby) i groszek. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Kiedy kotlety będą miękkie zdejmujemy z pieca. Podałam z ryżem jaśminowym. Smacznego :)
Nadesłał(a) biegamznozem, dnia: 2013-10-06 19:21:09.346
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: