puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5-8 kotletów sojowych
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka chilli
kilka kropel sosu mad dog smoked hot
szczypta pieprzu
1-2 łyżki oliwy z oliwek
seler naciowy (ilość dowolna)
1 cebula
1 zielona papryka
1 duża czerwona papryka
1 pomarańczowa papryka
1 żółta papryka
kilka kropel sosu sojowego

Przygotowanie:

1. Kotlety sojowe moczymy/gotujemy w bulionie do miękkości, następnie tniemy na grubsze paski i marynujemy w mieszance oliwy, czosnku, chilli, sosu mad dog oraz pieprzu. Schładzamy w lodówce ok. 15-20 minut.
2. Seler naciowy kroimy w słupki, cebulę w pióra, a papryki w paseczki.
3. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy i smażymy kotlety, cebulę oraz seler naciowy.
4. Gdy kotlety są rumiane, a cebula szklista dodajemy odrobinę sosu sojowego oraz paprykę.
5. Całość dusimy na patelni kilka minut, w zależności od tego jak chrupką paprykę preferujemy :) Podawać z ryżem, bądź tortillą.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 16:41:19.93
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/

Twoje zapiski: