puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki czarnej fasoli (namoczonej przez noc, następnie ugotowanej w niesolonej wodzie)
2 łyżki oliwy
1 papryka
1 cebula
3 ząbki czosnku
4-5 suszonych papryczek pepperoni
mleczko kokosowe (używałam takiego z Lidla, jest strasznie gęste - jak masło, więc zużyłam połowę puszki ok. 200 ml)
curry
sos sojowy
sok z połowy limonki
ryż basmati

Przygotowanie:

1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Gdy warzywa są już zrumienione dodajemy ugotowaną fasolę, a następnie mleczko kokosowe.
3. Wszystko dusimy kilka minut po czym dodajemy posiekane papryczki, curry lub gotową żółtą pastę curry, sok z limonki oraz sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy i dusimy ok. 10-15 minut.
4. Podajemy z ryżem basmati.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 17:54:47.602
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/

Twoje zapiski: