puszka.pl - pysznie!

Wegański omlet z dwóch rodzajów tofu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2 porcje

1/2 kostki tofu naturalnego
1/2 kostki silken tofu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
+/- 1 szklanki niesłodzonego mleka sojowego
2 łyżki oleju
kurkuma, czosnek granulowany, pieprz, sos sojowy/sól
odrobina płatków drożdżowych (opcjonalnie)
warzywa: szpinak, pomidory, czerwona cebula, podsmażone pieczarki

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, mleko dolewamy w trakcie miksowania tak, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
2. Smażymy na suchej patelni. Gdy masa zacznie się ścinać układamy warzywa i składamy placek w omleta, smażymy jeszcze chwilkę aż warzywa nieco zmiękną.
3. Zajadamy ze smakiem :D
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: Sep 21, 2013
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/

Twoje zapiski: