puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa z bobem, tofu i szpinakiem

Zielona bomba witaminowa :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5

0,5 kg fasolki szparagowej
garść bobu
opakowanie mrożonego szpinaku
0,5 kostki tofu
1 spora cebula
1 spory ząbek czosnku
olej
sos sojowy
pieprz czarny
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Fasolkę i bób sparowałam w parowarze.
Cebulkę i czosnek udusiłam na patelni.
Dodałam opakowanie szpinaku. Nie dolewałam wody bo zdążył mi się rozmrozić.
Dodałam tofu pokrojone w małą kosteczkę. Wizualnie preferuję taką formę niż rozdrobnione czy ugniecione widelcem.

Smażyłam przez chwilę razem.
Dodałam pokrojoną w kawałeczki fasolkę, bób i przyprawy.
Smażyłam razem ok 5 minut.

Wskazówki i uwagi:

Dodałam żółtą fasolkę ale myślę, że zielona będzie się lepiej komponować kolorystycznie.
Podałam z kiszonym ogórkiem.
Nadesłał(a) biegamznozem, dnia: Nov 11, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: