1/2 paczki makaronu spaghetti
puszka krojonych pomidorów
1/2 brokuła
mały słoik suszonych pomidorów
nieduży słoik czarnych oliwek
olej do smażenia
przyprawy - sól, oregano, bazylia, ostra papryka
natka pietruszki, szczypiorek albo koperek do posypania
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Rozdrobnionego brokuła podsmażyć na dobrej patelni (pod przykryciem; jeśli i tak się przypala, wlać odrobinę wody). Kiedy będzie miękki, dodać puszkę pomidorów, pokrojone suszone pomidory, pokrojone oliwki i przyprawy. Podgrzać wszystko i wymieszać, nałożyć sos na porcje makaronu na talerzach, posypać zieleninką.
Wskazówki i uwagi:
W celu otrzymania bardziej wypaśnego sosu można liczbę pomidorowych puszek zwiększyć do dwóch ;)
Nadesłał(a) VegeVaire,
dnia: 2013-09-08 18:37:13.442
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.