puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 5-6

1/2 główki średniej kapusty
pół cukinii
3 marchewki
2 ząbki czosnku
1 szklanka przecieru pomidorowego
2-3 kulki ziela angielskiego
łyżeczka lubczyku
łyżeczka kminku
łyżeczka soli
cukier

Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę, zalewamy wodą i stawiamy na ogniu. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cukinię kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, dodajemy je do kapusty. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, ziele angielskie, sól, kminek i lubczyk.

Mieszamy i gotujemy przynajmniej godzinę. Gotowy bigos doprawiamy do smaku cukrem.
Nadesłał(a) moni, dnia: Aug 25, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: