Tosty śniadaniowe
Wypasione niedzielne śniadanie :)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
2
8 kromek chleba tostowego żytniego
8 plastrów żółtego sera/ koziego/ brie
świeża papryka pokrojona w paski
kiszony ogórek pokrojony w plasterki
kilka dużych pokrojonych w plasterki pieczarek
posiekane oliwki
sos pomidorowy
chrzan
Przygotowanie:
Kromki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, każdą smarujemy sosem pomidorowym i kładziemy pieczarki, paprykę, ogórka, posypujemy oliwkami i przykrywamy plastrem sera.
Zapiekamy 5 minut w 200 st. C. Jeśli piekarnik ma funkcję grilla, należy ją włączyć. Gorące smarujemy odrobiną chrzanu ze słoika.
Wskazówki i uwagi:
Śniadanie to jest znakomite i bez problemu pozwala wytrwać do późnego obiadu.
Twoje zapiski: