Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionie
		
			W ten sposób ugotowana zupa mleczna jest bogatsza w składniki mineralne, witaminy i jest lepiej tolerowana przez ludzi w podeszłym wieku. Ma bardzo dobry smak.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  6 osób
 dla  6 osób
			
			
	
			6 łyżek kaszy, ryżu lub płatków owsianych
1 l wywaru z warzyw (bez kapusty)
1 l mleka [zwykłego lub roślinnego]
sól
ew. cukier
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Kaszę opłukać, ugotować na wywarze z warzyw. Pod koniec gotowania dodać mleko i podprawić do smaku.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: