puszka.pl - pysznie!

Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionie

W ten sposób ugotowana zupa mleczna jest bogatsza w składniki mineralne, witaminy i jest lepiej tolerowana przez ludzi w podeszłym wieku. Ma bardzo dobry smak.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

6 łyżek kaszy, ryżu lub płatków owsianych
1 l wywaru z warzyw (bez kapusty)
1 l mleka [zwykłego lub roślinnego]
sól
ew. cukier

Przygotowanie:

Kaszę opłukać, ugotować na wywarze z warzyw. Pod koniec gotowania dodać mleko i podprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: „Kuchnia wegetariańska po polsku”, Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: