1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
2. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i krótko obgotowujemy. Bambusa i groszek krótko płuczemy w zimnej wodzie i osączamy na sitku.
3. Tofu kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy aż się lekko zrumieni. Dodajemy brokuła i krótko smażymy. Następnie dodajemy groszek i pędy bambusa. Smażymy aż odparuje woda.
4. Do potrawki wkładamy ryż, obsypujemy curry w ilości według uznania i dodajemy kilka łyżek sosu sojowego. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Ewentualnie dodajemy sól.
Smacznego :)
Nadesłał(a) tetisheri,
dnia: 2013-08-12 16:27:07.973
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.