jarmuż - u mnie 1 pęk
drożdże spożywcze (odżywcze) nieaktywne - 1/3 szklanki
curry - 1 łyżeczka
sól
pieprz
czosnek w proszku
olej dobrej jakości i woda - do rozrzedzenia
Przygotowanie:
Mieszamy składniki w proszku, dodajemy trochę oleju (ze 2-3 łyżki), resztę uzupełniamy wodą - konsystencja powinna być podobna do śmietany.
Jarmuż płuczemy i dzielimy na mniejsze cząstki, oczywiście bez łodygi. Łączymy z sosem i mieszamy dokładnie - najlepiej rękami, tak, aby każdy kawałek jarmużu był pokryty sosem.
Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 st.C - warto co jakiś czas podglądać, czy się nie spaliły.
Wskazówki i uwagi:
Szybko znikają :-)
Nadesłał(a) JustynaWPG,
dnia: 2013-07-30 20:44:57.983
Źródło/autor przepisu: http://kiszkimarszagraja.blogspot.com/ (blog już nie istnieje)