Deser owocowy z cherimoye
cherimoya jest wielkości pięści w kształcie serca. ma miękką, porowatą, zieloną skórkę o łuskowatym wyglądzie. smak delikatno-słodki, porównywany do „truskawek z bitą śmietaną”.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
2 cherimoye
1 grapefruit
1 awokado
2 łyzki cukru
1 cytryna
2 jajka
40 cukru
1/4 l Sherry
10 g mąki kartoflanej
Przygotowanie:
Wydłubać pestki z cherimoyi. Obrać grapefruita. Awokado pokroić w plasterki. Posypać owoce cukrem, pokropić sokiem z cytryny. Postawić w chłodnym miejscu. W międzyczasie ubić jajka, cukier, dodać Sherry, mąkę. Ciągle mieszając podgrzać, ale nie gotować. Owoce zalać sosem.
Twoje zapiski: