4 garście grubego makaronu (u mnie pełnoziarnisty świderki)
240 g fasoli czerwonej z puszki
3 marchewki
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
szczypta bazylii
sól
Przygotowanie:
Gotujemy makaron do miękkości w osolonej wodzie. Fasolę odsączamy. Z marchewek odkrawamy obieraczką dosyć długie paski.
Rozgrzewamy na patelni oliwę i wrzucamy na nią bazylię. Po krótkim czasie dodajemy też marchewkę. Smażymy ją kilka minut często mieszając, aż trochę zmięknie i będzie się zawijać. Dodajemy fasolę, chwilę mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Kładziemy na talerze odcedzony makaron, a na niego marchewkę z fasolą.
Nadesłał(a) moni,
dnia: 2013-07-26 14:45:53.331
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.