puszka.pl - pysznie!

Ragout z kalarepy

Chciałam oswoić trochę to niewdzięczne warzywo, niegdyś pałaszowane w dzieciństwie na surowo. Na modlę wschodnią z akcentem włoskim. Proste, ale naprawdę dobre. Zwłaszcza w towarzystwie ryżu bądź szparagów.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2-3

1 duża kalarepa
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka oliwy do smażenia
1 łyżeczka mielonej kolendry
skórka otarta z cytryny/limonki
garść mięty
2 łyżki mascarpone lub ricotty

Przygotowanie:

Kalarepę pokroić w kostkę. Wiórki kokosowe uprażyć.

Na oliwie uprażyć kolendrę, wrzucić pokrojoną w kostkę kalarepę. Gdy będzie już miękka, wrzucić kokos razem ze skórką cytrynową, miętą oraz ricottą.
Nadesłał(a) zgnila_borowka, dnia: Jul 11, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: