puszka.pl - pysznie!

Młoda kapusta duszona z pieczarkami

Dobre. Podawać z ziemniaczkami.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

kapusta młoda - 1/4 główki
cebula - 2 średnie szt.
pieczarki - objętościowo tyle, ile pokrojonej kapusty
fasola ugotowana lub z puszki - 1 niepełna szklanka (opcjonalnie)

oliwa z oliwek do smażenia - 1 łyżka
sól
papryka słodka
chilli - raz zakręcić młynkiem

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w paski, wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć aż zrobi się miękka. Wrzucić poszatkowaną kapustę i pokrojone pieczarki, dodać sól, paprykę słodką i trochę chilli, dusić aż do miękkości.

Gdy to wszystko tak się ugotuje, dodać ugotowaną fasolkę i mamy pełnowartościowy, bogaty w białko i mikroelementy obiad.

Wskazówki i uwagi:

Bardziej smakuje bez fasoli, ale to indywidualna rzecz gustu.
Nadesłał(a) kariasa, dnia: Jul 24, 2013
Źródło/autor przepisu: Połykaj z Surri

Twoje zapiski: