puszka.pl - pysznie!

Pasta z siemienia lnianego z ogórkiem kiszonym lub małosolnym

Bardzo proste, smaczne i niezwykle zdrowe, bo bogate w kwasy tłuszczowe omega 3 :-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki nasion lnu
woda (lub sok z ogórków)
1 ogórek kiszony (lub małosolny:-)
1/2 cebuli
sól
pieprz

Przygotowanie:

Nasiona lnu zmielić w blenderze lub młynku do kawy. Połączyć z sokiem z ogórków (lub odrobiną przegotowanej wody) do uzyskania konsystencji pasty, dodać drobno posiekanego ogórka i cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Od razu na kanapkę!
Nadesłał(a) admin, dnia: 2013-06-21 19:56:06.747
Źródło/autor przepisu: Przepis konkursowy nadesłany przez Olę K. z Wałbrzycha

Twoje zapiski: