Gotujemy kostkę sojową w niewielkiej ilości wody (tak, żeby woda zakryła kostkę) dodając do niej przyprawy takie jak: liść laurowy, ziele angielskie, sos sojowy, ja dodaję garść suszonych warzyw. Po około 5 minutach dodajemy drobno posiekaną cebulkę, dusimy chwilę, aż cebula zmięknie. Dodajemy pokrojoną w talarki młodą marchewkę. Dusimy, w tym czasie szatkując drobno młodą kapustę. Wszystko dusimy, aż kapusta puści wodę, po czym dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pokrojoną parówkę sojową, drobno pokrojony koperek i przyprawy. Dusimy jeszcze 10 minut.
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.
Nadesłał(a) Majonga,
dnia: 2013-06-30 08:39:32.274
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.