1/2 szklanki JAGLANKI (kaszy jaglanej)
lekko ponad szklanka wody
1 łyżka kaszy kukurydzianej
dodatki, np. 2 łyżki koperku + kurkuma + olej kokosowy
kilka marchewek
kilkanaście brukselek
Przygotowanie:
Marchewki i brukselkę myjemy, marchewki obieramy. Brukselki można turlać jak piłkę! Ojaaacie! Gotujemy.
Pół szklanki jaglanki odmierzamy starannie przekładając ziarenka z pojemnika z kaszą. Kaszę przekładamy na sitko, przepłukujemy pod bieżącą wodą, czemu towarzyszą śmiechy, bo kasza tak śmiesznie podskakuje. :> Przekładamy do garnuszka, dodajemy wody, zagotowujemy. Po ok dziesięciu minutach dodajemy kukurydziankę, gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę. Dodajemy kurkumę, koperek, olej kokosowy (co kto lubi ; )
Z jaglanki formujemy kulki lub buźkę, na której układamy brukselkowe oczy i marchewkowy uśmiech! : )
Nadesłał(a) idalianna,
dnia: 2013-06-20 12:41:12.314
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.