puszka.pl - pysznie!

Dyniowe gnocchi pełnoziarniste

Pyszne z domowym pesto lub odsmażane z ziołami.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

425 g gęstego puree z dyni
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
sól
opcjonalnie:
- pieprz
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszaj na gładkie ciasto. Ja nie dodawałam przypraw, ale możesz dodać, jeśli lubisz kluski bardziej wyraziste w smaku. Ciasto będzie dosyć klejące, ale dzięki temu gnocchi będą mięciutkie.

Na wysypanej mąką stolnicy formuj wałki, a następnie pokrój na kluseczki. Wrzucaj do osolonego wrzątku i gotuj do wypłynięcia.
Nadesłał(a) nasse, dnia: 2013-08-12 12:35:37.011
Źródło/autor przepisu: http://www.theironyou.com/2012/10/whole-wheat-pumpkin-gnocchi.html

Twoje zapiski: